FREE SHIPPING OVER 130€

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αφορμή το έργο του Απόστολου Χαντζαρά

Ξαναπιάνοντας το νήμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μετά τις συνθήκες που μας επέβαλε η πανδημία του Covid-19, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τα παιδιά για το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021.

Αφορμή για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται το σύνολο των έργων του Απόστολου Χαντζαρά που εκθέτει υπό τον τίτλο «Αντάμωμα – Μνήμες», λόγω του επετειακού έτους 2021. Η ενότητα αυτών των έργων με ιστορική μνήμη για το 1821 αποτελεί την έκφραση ενός πολυσύνθετου εικαστικού κόσμου με χαρακτήρα κοινωνικό, ιστορικό αλλά κυρίως συμβολικό.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση και η πολυαισθητηριακή αλληλεπίδραση των παιδιών με το έργο του καλλιτέχνη. Παράλληλος στόχος είναι τα παιδιά να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα του χώρου μιας γκαλερί, που αποτελεί τον δεύτερο σημαντικό χώρο για τον καλλιτέχνη, μετά το εργαστήριό του, αλλά και το διαμεσολαβητικό κρίκο ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το ευρύ κοινό.

Οι ηρωικές προσωπικότητες στο συμβολικό τους καλλιτεχνικό πλαίσιο, η μορφή του αλόγου, τα άνθη και τα χρώματα της παλέτας του Απόστολου Χαντζαρά συνθέτουν έναν κόσμο όπου η μνήμη συναντάται με την φαντασία, δίνοντας στα παιδιά το έναυσμα για το δικό τους ταξίδι στην τέχνη.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Γονείς 
– είτε με πιστοποιητικό ολοκληρωμένου εμβολιασμού εντός του τελευταίου 6μήνου
– είτε με πιστοποιητικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου
– είτε με rapid ή Pcr (μοριακό) τεστ εντός των τελευταίων 48 ωρών
 
Παιδιά
– με self test εντός 24 ωρών
 
*Απαραίτητη η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους της γκαλερί για μικρούς  και μεγάλους

15-20 λεπτά πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Μπορούν να παρακολουθούν, ενώ για τα πολύ μικρά παιδιά μπορούν να τα συνοδεύουν και στο πρόγραμμα, να κάθονται μαζί ή κοντά τους, με σεβασμό και προσοχή προς το πρόγραμμα. Εναλλακτικά αν θέλουν μπορούν να φύγουν και να ξαναέρθουν 15 λεπτά πριν την λήξη των μαθημάτων.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι θέσεις της κάθε ημερομηνίας, οι οποίες είναι 15 παιδιά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

‘’Όταν, ως θεατές, κατανοούμε τις προσπάθειες του καλλιτέχνη, αναδημιουργούμε τη διαδικασία της αυτό-ανακάλυψης, συνεπώς γινόμαστε κι εμείς καλλιτέχνες.’’
Freeland, S.,, ‘‘Μα είναι αυτό τέχνη;’’, εκδ Πλέθρον, 2005

Ημέρα: Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
Ώρα: 10.30π.μ.
Διάρκεια: 1.15-1.30
Ηλικίες: 7-11 ετών

No Fields Found.

Updating ..
Your cart is currently empty.
Call Now Button