ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 130€

Ποιοι είμαστε

Είμαστε η Βασιλική και ο Θεόδωρος Σιαντής, η νέα γενιά του Εικαστικού Κύκλου, ενός χώρου τέχνης με 35 χρόνια ζωής. Παιδιά του συνιδρυτή του Εικαστικού Κύκλου Φάνη Σιαντή.

Έχοντας στο πλευρό μας το ήθος, την εμπειρία και την αγάπη να συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε και να προσπαθούμε να φέρουμε τον ξεχωριστό κόσμο της τέχνης και των Ελλήνων καλλιτεχνών λίγο πιο κοντά σε καθέναν από εσάς. Μέσα από μια σειρά δράσεων, όπως εκθέσεις αλλά και δραστηριότητες για κάθε ηλικία προσπαθούμε να φέρουμε την τέχνη κοντά σε όλους. Στο πλευρό μας έχουμε ως ακριβή περιουσία σημαντικούς δημιουργούς όπως οι Αλέκος Φασιανός, Δημήτρης Μυταράς, Σωτήρης Σόρογκας κ.α. και η αλυσίδα αυτή μεγαλώνει εντάσσοντας νέους καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι το κοινό να γίνει κοινωνός της τέχνης και να έρθει σε επαφή με το παρελθόν και το μέλλον της, με προοπτική το μέλλον. Οι παλαιότερες γενιές σε συνδυασμό με τις νεότερες, δίνουν μια συνολική εικόνα για το χθες και το σήμερα του εικαστικού γίγνεσθαι της Ελλάδος και τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί κατά τη διάρκεια των χρόνων.

Το ξεκίνημά μας

Το 1980 ο Φάνης Σιαντής και ο Ντίνος Λυμπερόπουλος ξεκίνησαν με αγάπη για την τέχνη το εγχείρημα της δημιουργίας ενός ξεχωριστού χώρου τέχνης. Η αγάπη μας για την τέχνη μεταλαμπαδεύεται και διδάσκεται. Δίπλα τους εκτιμήσαμε, αγαπήσαμε και μαθητεύσαμε, έχοντας ως δασκάλους, συνεργάτες και εμπνευστές μας μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς. Γεμίσαμε γνώσεις και όνειρα που ήρθε η ώρα να αποκαλύψουμε και να συνεχίσουμε…

Η ιστορία μας

Από το 1982 και με κινητήρια δύναμη την αγάπη για την τέχνη, προχωρήσαμε στην προσπάθεια να κάνουμε γνωστή και προσιτή τη δημιουργία των ελλήνων καλλιτεχνών.

Με αυτό το στόχο και με την συνεργασία των πιο γνωστών ελλήνων ζωγράφων προωθήσαμε αρχικά τη μεταξοτυπία, πετυχαίνοντας πέρα για πέρα το αποτέλεσμα που επιδιώκαμε. Το μεγάλο κοινό ήρθε κοντά στην καλλιτεχνική δημιουργία της ελληνικής ζωγραφικής και την έκανε κτήμα του. Σύντομα εμπλουτίσαμε τη συλλογή μας με λιθογραφίες, χαλκογραφίες, ξυλογραφίες αλλά και μικρά γλυπτά και αντικείμενα τέχνης με μεγάλη ανταπόκριση από την πλευρά του κόσμου. Ανοίξαμε, έτσι, ένα δρόμο και αυτό μας κάνει περήφανους.

Το κτίριο του Εικαστικού Κύκλου στη Χαρ. Τρικούπη 121, ήρθε σαν επιστέγασμα αυτής της πρώτης δημιουργικής περιόδου. Χτίσαμε ένα πολυχώρο και λειτουργικό κτίριο, 5 ορόφων, με αίθουσες εκθέσεων, γραφεία, χώρους εξυπηρέτησης και parking για τα αυτοκίνητα των επισκεπτών. Το κτίριο αυτό, με την εντυπωσιακή πρόσοψή και την πρωτοποριακή εσωτερική διαμόρφωση του, ανακηρύχθηκε το 2002 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής ως “ένα από τα 30 κτίρια της πόλης των Αθηνών με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον”.

Εδώ μπορέσαμε να στεγάσουμε σε μια μόνιμη έκθεση τις συλλογές ζωγραφικής και γλυπτικής και οργανώσουμε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις των ελλήνων καλλιτεχνών.

 

Χαρ. Τρικούπη 121

Καρνεάδου 20, Κολωνάκι

Το σήμερα

Έχουμε βάλει ως στόχο όχι απλά την παρουσίαση εκθέσεων, αλλά το να έρθει το κοινό σε επαφή με τον κάθε καλλιτέχνη και να τον γνωρίσει καλύτερα. Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που μας δίνουν τα σύγχρονα μέσα, έχουμε τη δυνατότητα να εισάγουμε το κοινό στον «κόσμο» των καλλιτεχνών.

Μέσα από βίντεο επισκεπτόμαστε τα ατελιέ τους και βλέπουμε από κοντά το πώς δουλεύουν, μιλάμε για τις σκέψεις που βρίσκονται πίσω από κάθε έργο και παρακολουθούμε τη διαδικασία δημιουργία τους πριν αυτά φιλοξενηθούν στον Εικαστικό Κύκλο Sianti Gallery.

Πεποίθησή μας είναι ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τον πολιτιστικό και πολιτισμικό θησαυρό της Ελλάδας, επενδύοντας παράλληλα στις νεότερες γενιές, προσφέροντας τα ανάλογα ερεθίσματα ώστε να αγαπήσουν την τέχνη και να επωφεληθούν από όσα τους προσφέρει.

Updating ..
Το καλάθι σας είναι άδειο.
Call Now Button