ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 130€

Έκθεση «Ισορροπώντας σε δύο διάστασεις»

Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti Gallery στην έναρξη της δεκαετίας με γνώμονα την αρμονία ισορροπεί σε δύο διαστάσεις εγκαινίασε την έκθεση «Ισορροπώντας σε δύο διαστάσεις» το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στις 12 : 00. Τη στιγμή που οργανωνόταν η έκθεση «έφυγε» από τη ζωή ο μεγάλος δάσκαλος Δημοσθένης Κοκκινίδης. Η γκαλερί Sianti του την αφιερώνει ως ένα ευχαριστώ για το μεγάλο έργο που άφησε σε όλους.

Στην έκθεση αυτή με τη ζωγραφική να απευθύνεται πρωτίστως στην όραση, ο θεατής καλείται να  παρατηρήσει τη συνομιλία μεταξύ ενός μεγάλου και ενός μικρού σε διαστάσεις έργου του ίδιου καλλιτέχνη.

Η αλλαγή κλίμακας επηρεάζει τα δομικά στοιχεία του έργου εξασφαλίζοντας, όμως, μεγάλη εκφραστική ελευθερία στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αγγελίδη Πασχάλη, Αντωναρόπουλο Χρήστο, Βαλυράκη Γιάννη, Καζάζη Γιώργο, Καραβούζη Σαράντη,  Κοκκινίδη Δημοσθένη, Κούκο Δημήτρη, Λάλα Θανάση, Μπελιβανάκη Λίλα, Παπαηλιάκη Ηλία, Παπαϊωάννου Χριστίνα, Σάμιο Παύλο, Σιάγκρη Παναγιώτη, Σόρογκα Σωτήρη, Τόλη Κωνσταντίνο, Τσόκλη Κώστα, Χανιώτη Δήμητρα και Χάρο Μανώλη.

Από την άλλη, η γλυπτική συνδυάζοντας  οπτικά και απτικά στοιχεία εντυπωσιάζει με την υλική της παρουσία, την πλαστική υπεροχή και τον εμπλουτισμό του χώρου. Οι συμμετέχοντες γλύπτες, Βαρώτσος Κώστας, Γαβαλάς Στέλιος, Ρόκος Κυριάκος, Σαραντοπούλου Χριστίνα αν και δεσμεύονται από το υλικό τυγχάνουν εξίσου ευρείας αποδοχής, όπως και τα ζωγραφικά έργα.

Τελικά, ο θεατής έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει και να διακρίνει μικρές ή και μεγαλύτερες λεπτομέρειες που συνθέτουν την καλλιτεχνική ταυτότητα του κάθε δημιουργού. Η θεματολογία κάθε έργου, η χρωματική παλέτα και η τεχνοτροπία είναι άραγε κοινή όταν το μέγεθος αλλάζει; Συμπυκνώνεται η ταυτότητα ή διατηρείται σε κάθε εφαρμογή; Όλα αυτά μπορούν να απαντηθούν με μια επίσκεψη στην έκθεση της Sianti Gallery .

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, διατίθενται  λαχνοί των 10 ευρώ για την κλήρωση του κοινού ζωγραφικού έργου του Χρήστου Αντωναρόπουλου και του Παναγιώτη Σιάγκρη, που θα κληρωθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2020 μαζί με την Κοπή της Πίτας . Όλα τα έσοδα των λαχνών θα δοθούν στα Παιδικά Χωριά SOS και ένας τυχερός θα κερδίσει το έργο των καλλιτεχνών στην κλήρωση που θα γίνει παρουσία της Άννης Κατσούλη εκπροσώπου των Παιδικών Χωριών SOS.

p.siagkris 30x30cm
TOLIS 40X40CM
ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ 30χ30ΕΚ.
Job_2749b
ΣΟΡΟΓΚΑΣ 30χ30ΕΚ.

Εγκαίνια: Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 12:00
Διάρκεια: 15 Φεβρουαρίου– 29 Φεβρουαρίου 2020
Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα

Δείτε περισσότερα για την έκθεση

Updating ..
Το καλάθι σας είναι άδειο.
Call Now Button