ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 130€

Ομαδική Έκθεση - "Blue after Dark"

Στον Εικαστικό Κύκλο Sianti gallery μετά τη δύσκολη περίοδο του υποχρεωτικού αυτοπεριορισμού φυσάει μέσα μας ένα δροσερό μελτέμι παρουσιάζοντας την καλοκαιρινή έκθεση με συμβολικό τίτλο «Blue after dark».

Το Σάββατο 27 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 16:00, οι εικαστικές δημιουργίες μας υπενθυμίζουν ότι μετά το απόλυτο μαύρο ακολουθούν οι εκρήξεις του μπλε μέσα στους συνειρμούς της ζωγραφικής παλέτας. Με οδηγό τα ζωγραφικά έργα και τα γλυπτά σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών το κοινό ταξιδεύει από το απαλό μυστηριακό γαλάζιο του ουρανού μέχρι το βαθύ αινιγματικό μπλε της θάλασσας. Οι χρωματισμοί και οι φωτισμοί στις δημιουργίες αποκτούν διάσταση ονειρική και ταξιδιάρικη, άλλοτε χαρούμενη γεμάτη ενέργεια και άλλοτε ευαίσθητα μελαγχολική. Σε αντίθεση με το αστικό περιβάλλον, που μας περιβάλλει, η έκθεση αυτή αποτελεί μια μικρή όαση μέσα στην διαφοροποιημένη πια σύγχρονη πραγματικότητα.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα και γλυπτά από τους εξής 20 σημαντικούς καλλιτέχνες : Cacao Rocks, Βαλυράκης Γιάννης, Βαρώτσος Κώστας, Γαβαλάς Στέλιος, Κανά Ειρήνη, Κοκκινίδης Δημοσθένης, Κούκος Δημήτρης, Μίχαλος Κώστας, Μπάθας Θανάσης, Μπελιβανάκη Λίλα, Παπαϊωάννου Χριστίνα, Σάμιος Παύλος, Σιάγκρης Παναγιώτης, Σόρογκας Σωτήρης, Σπαθούλας Αλέξανδρος, Σπυριούνης Κώστας, Τόλης Κωνσταντίνος, Τσόκλης Κώστας, Χανιώτη Δήμητρα, Χάρος Μανώλης.

Δείτε στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της έκθεσης

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Νέα μελέτη δείχνει ότι το μπλε είναι το πιο δημοφιλές χρώμα της τέχνης στον κόσμο στο blog του Εικαστικού Κύκλου Sianti

Tο μπλε το πιο δημοφιλές χρώμα της τέχνης

Το μπλε έχει γίνει πλέον το χρώμα που επιλέγουν οι περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας για την εταιρική τους ταυτότητα. Η τάση αυτή εξηγείται από την επιδεικτική δύναμη του χρώματος όπως εξηγούν διάφοροι web designers και όπως δείχνει μια πρόσφατη μελέτη, φαίνεται πως και ο κόσμος της τέχνης έχει πέσει θύμα του «μπλε πυρετού».

Μία σύντομη Ιστορία των Χρωμάτων στην Τέχνη από το blog του Εικαστικού Κύκλου Sianti

Μία σύντομη Ιστορία των Χρωμάτων στην Τέχνη

Πριν 40.000 χρόνια οι καλλιτέχνες εφηύραν τις χρωστικές ουσίες, χρησιμοποιώντας χώμα, ζωικό λίπος και ασβεστόλιθο. Στην αρχή δημιούργησαν μία βασική παλέτα πέντε χρωμάτων: το κόκκινο, το κίτρινο, το καφέ, το μαύρο και το άσπρο. Από τότε, η ιστορία των χρωμάτων είναι μία ιστορία συνεχών ανακαλύψεων.

Vertigo-παναγιώτης-σιάγκρης
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πληροφορίες για την έκθεση

Εγκαίνια: Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, από τις 10.00 έως τις 16.00
Διάρκεια: 27 Ιουνίου – 31 Ιουλίου
Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα 

METRO Ευαγγελισμός 

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή  10:00-20:00
Τετάρτη 10:00-15:00
Σάββατο 10:00-16:00
Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

Ξεφυλλίστε τον κατάλογο της έκθεσης

Updating ..
Το καλάθι σας είναι άδειο.
Call Now Button