Ο Μανώλης Αναστασάκος είναι Έλληνας καλλιτέχνης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Έχει πραγµατοποιήσει τις σπουδές του στον τοµέα των εφαρµοσµένων τεχνών, των καλών τεχνών, την εικαστική ψυχοθεραπεία και την σκηνοθεσία αποσπώντας κρατικές υποτροφίες και συµµετοχές σε Ευρωπαϊκά προγράµµατα. Έχει µελετήσει σε εργαστηριακό επίπεδο εντός και εκτός Ελλάδος τις τεχνικές της υαλουργίας, ξυλογλυπτικής. Επίσης, έχει µελετήσει και ασχοληθεί µε την φωτογραφία, τη σκηνογραφία και την αγιογραφία. Έχει συµµετάσχει και εκπροσωπήσει την Ελλάδα µε ατοµικές και οµαδικές εκθέσεις σε Ευρώπη, Ασία και Αµερική αποσπώντας διεθνή βραβεία και επαίνουν για το έργο του. Δραστηριοποιείται ως ζωγράφος, τοιχογράφος, γλύπτης, εικονογράφος, χαράκτης, σκηνοθέτης, σκηνογράφος και επιµελητής εκθέσεων. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο κέντρο «Βιοµιµητισµός Ελλάδος, έρευνας και καινοτοµίας.»
Έχει εργαστεί για τον κινηµατογράφο και το θέατρο, σε εκδοτικούς οίκους και στην τηλεόραση. Έχει λάβει µέρος στο τµήµα γλυπτικής, ζωγραφικής και σκηνογραφίας στην 28η τελετή έναρξης των Ολυµπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004. Είναι µέλος του Ιδρύµατος εικαστικών τεχνών «Α. Τάσσος». Έργα του βρίσκονται ήδη σε Μουσεία σύγχρονης τέχνης εντός και εκτός Ελλάδας και σε σηµαντικές ιδιωτικές συλλογές. Τον ενδιαφέρει η τέχνη του δρόµου σε επίπεδο τοιχογραφίας και µεγάλων εικαστικών εγκαταστάσεων στον δηµόσιο χώρο. Αρκετά µνηµειακών διαστάσεων έργα του, βρίσκονται στον δηµόσιο χώρο, µέσω ευρωπαϊκών προγραµµάτων και κρατικών συνεργασιών. Το έργο του έχει προβληθεί, δηµοσιευθεί τόσον τον Ελληνικό Τύπο όσο και στο εξωτερικό, µέσα από εξώφυλλα σε εφηµερίδες, σε αφιερώµατα, σε ντοκιµαντέρ, σε συνεργασίες µε εκδοτικούς οίκους, σε συνεντεύξεις και κινηµατογραφικές παραγωγές. Ως επίκεντρο της εσωτερικής του ανησυχίας, είναι η αναζήτηση της απάντησης πίσω από την τάση των ανθρώπων να µπερδεύουν την ασφάλεια µε την ευτυχία και µε ποιον τρόπο, οι εικαστικές εκφάνσεις της τέχνης, µπορούν να αναµορφώσουν την πνευµατική δοµή του εκάστοστε θεατή, µε γνώµονα την αισθητική και την κριτική σκέψη. Δεν έχει ακόµα καταλήξει, κατά τα λεγόµενα του κάπου, αλλά είναι σίγουρο, ότι του αρέσει να αναζητά.
Είναι ένας από τους 4 βασικούς καλλιτέχνες του βιβλίου “Η Τέχνη στους δρόμους του κόσμου” από τον Εικαστικό Κύκλο Sianti Gallery