ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 130€

Βασιλική Σιαντή

Διευθύντρια της Γκαλερί Εικαστικός Κύκλος Sianti

Έχοντας για βασικό της όπλο την εμπειρία που απέκτησε στη διεθνή Αγορά Τέχνης μέσα από κορυφαίους παράγοντες όπως είναι η Saatchi Gallery και ο οίκος Sotheby’s, η Βασιλική Σιαντή επέστρεψε το 2016 από το Λονδίνο στην Ελλάδα, για να αναλάβει την διοίκηση του νέου Εικαστικού Κύκλου Sianti.

Συνεργάζεται με τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες ως επιμελήτρια των εκθέσεων τους, αλλά και ως σύμβουλος σε ζητήματα αγοράς, προώθησης και προβολής της δουλειάς τους.

Παράλληλα διατηρεί και δημιουργεί επαφές με τη διεθνή εικαστική σκηνή, εστιάζοντας στις επικρατέστερες τάσεις της art market.

Έχοντας ως όραμα την ανάπτυξη, όχι μόνο του ΕΚSianti, αλλά και της Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, το 2017 πήρε την πρωτοβουλία για την πρώτη έκδοση βιβλίου πάνω στην ιστορία του Graffiti και της Street Art στον ελλαδικό χώρο διοργανώνοντας παράλληλα και έκθεση έργων από τους σημαντικότερους Ελληνες εκπροσώπους της ‘τέχνης του δρόμου’.

Παρατηρώντας την ολοένα και πιο αυξανόμενη συμβολή του διαδυκτίου στην Αγορά Τέχνης, ενέταξε νέες υπηρεσίες στον ανανεωμένο ιστότοπο του ΕΚ Sianti, www.ikastikos-kiklos.com, όπως τα Eκπαιδευτικά Προγράμματα για τα παιδιά, τις Ειδικές Εκθέσεις, το Ενημερωτικό Blog, την νέα Art Club κάρτα κ.α.

Ψάχνει διαρκώς τρόπους να εξυπηρετεί τόσο τον φιλότεχνό όσο και τον επενδυτή και να τους παρέχει ο, τι αναζητούν.
Πιστεύει ακράδαντα στους συνεργάτες της και είναι υπέρμαχος της ομαδικής δουλειάς.

Σε αυτόν τον συναρπαστικό κόσμο των εικαστικών τεχνών αισθάνομαι ταυτόχρονα μαθήτρια και δασκάλα, συλλέκτρια και art dealer, επισκέπτρια και διευθύνουσα. Και αυτό είναι μοναδικό’’

Θοδωρής Σιαντής

Σύμβουλος Τέχνης, Εικαστικός Κύκλος Sianti Gallery

Έχοντας αναλάβει τον αθέατο ρόλο της γκαλερί, ο Θοδωρής Σιαντής, στέκεται πίσω από το έργο διευθύνοντας την οργάνωση και παραγωγή των Μεταξοτυπιών: μιας ξεχωριστής κατηγορίας στην Ελληνική Τέχνη που γεννήθηκε και αναδείχθηκε μέσα από τον Εικαστικό Κύκλο. Όπως ο ίδιος άλλωστε πιστεύει, η Μεταξοτυπία είναι ο προθάλαμος για την έναρξη μιας συλλογής και προσφέρει την δυνατότητα σε ένα ευρύτερο κοινό να γνωρίσει τους σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες.

Ως γνώστης, ελέγχει με απόλυτη ακρίβεια την μεταφορά σε χαρτί ενός ζωγραφικού έργου τέχνης χωρίς να αλλοιωθεί η αξία της πινελιάς, οι κινήσεις του χεριού του καλλιτέχνη και η ατμόσφαιρα που αποπνέει η ζωγραφική του, σε συνεργασία πάντα με τον καλλιτέχνη. Η θέση του απαιτεί τεράστια ευθύνη και γνώση καθώς δεν πρέπει να χαθεί ούτε ίχνος από το έργο. Αλλιώς, όπως ο ίδιος λέει, «η μαγεία του έργου θα χαθεί».

Παρότι σπούδασε μαθηματικά, η σχέση του με την τέχνη άρχισε από μικρή ηλικία. Μυήθηκε στον κλάδο της Αγοράς Τέχνης μέσα από τις επισκέψεις που έκανε με τον πατέρα του, Φάνη, στα ατελιέ των καλλιτεχνών. Τα μάτια του εκπαιδεύτηκαν στην λεπτομέρεια και στο να «αποθηκεύει» τη μανιέρα.

Είναι υπεύθυνος σε συνεργασία με τους εικαστικούς προκειμένου να υπογραφούν οι τυπωμένες Μεταξοτυπίες, καθώς και για την ψηφιακή εικόνα της γκαλερί, οργάνωση και ψηφιοποιήση των έργων. Τέλος στο πλαίσιο του e-shop που εγκαινίασε η εταιρεία το 2018, ελέγχει και διοργανώνει το τμήμα αποστολής έργων.

“Όταν όλα είναι έτοιμα, ο εικαστικός υπογράφει και αριθμεί την Μεταξοτυπία. Και τότε ξέρω ότι έχει γεννηθεί ένα νέο έργο τέχνης, για να φτάσει σε όλους εσάς εκεί έξω”

Φάνης Σιαντής

Εμπνευστής και ιδρυτής, Εικαστικός Κύκλος Sianti Gallery

Έμπορος και συλλέκτης έργων τέχνης, ιδιοκτήτης γκαλερί από το 1980, ο Φάνης Σιαντής ίδρυσε τον Εικαστικό Κύκλο με τον αγαπημένο του φίλο και συνέταιρο Ντίνο Λυμπερόπουλο. Υπήρξε πρωτοπόρος στο εμπόριο Τέχνης, δημιουργώντας την Αγορά της Μεταξοτυπίας αλλά και μια σειρά επιτυχημένων εκθέσεων, καταφέρνοντας να γνωρίσει τη Σύγχρονη Ζωγραφική στα περισσότερα σπίτια και γραφεία των Αθηναίων.

Το 1996 ο Φάνης Σιαντής μετακομίζει τον Εικαστικό Κύκλο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στον θρυλικό εκθεσιακό χώρο των 1.700τ.μ., που, το ΕΙΑ έχει ανακηρύξει ως ένα από τα τριάντα κτίρια στην Αθήνα με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Τότε, στήνει μια από τις πιο ιστορικές ομαδικές εκθέσεις που σήμαναν και το πέρασμα από την παλαιά, στη νέα εποχή του Εικαστικού Κύκλου στο χώρο της Τέχνης, με καλλιτέχνες όπως οι: Μυταράς, Φασιανός, Σόρογκας, Τσόκλης, Κοκκινίδης, Τέτσης, Γαϊτης, Γκίκας, Τσαρούχης, Βασιλείου κ.α.   

Σήμερα, παραμένει ενεργός στο εμπόριο τέχνης, και διατηρεί συμβουλευτικό χαρακτήρα, πλάι στη νέα διοίκηση του Εικαστικού Κύκλου Sianti, που έχουν αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τα παιδιά του, Βασιλική και Θοδωρής. Είναι συνοδοιπόρος στους στόχους της γκαλερί και συμβάλλει στην επιλογή έργων των νέων υποσχόμενων εικαστικών, χωρίς ωστόσο, να σταματά να προβάλλει τη δουλειά των παλαιών, με τους οποίους άλλωστε, χτίστηκε ο Εικαστικός Κύκλος Sianti.

“Η Τέχνη είναι η ζωή μου. Έκανα την αγάπη μου επάγγελμα και ζω με τους φίλους μου. Δηλαδή τους ζωγράφους και τους παλιούς μου πελάτες”

Updating ..
Το καλάθι σας είναι άδειο.
Call Now Button