Βασιλική Σιαντή

Διευθύντρια της Γκαλερί Εικαστικός Κύκλος Sianti

Έχοντας για βασικό της όπλο την εμπειρία που απέκτησε στη διεθνή Αγορά Τέχνης μέσα από κορυφαίους παράγοντες όπως είναι η Saatchi Gallery και ο οίκος Sotheby’s, η Βασιλική Σιαντή επέστρεψε το 2016 από το Λονδίνο στην Ελλάδα, για να αναλάβει την διοίκηση του νέου Εικαστικού Κύκλου Sianti.

Συνεργάζεται με τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες ως επιμελήτρια των εκθέσεων τους, αλλά και ως σύμβουλος σε ζητήματα αγοράς, προώθησης και προβολής της δουλειάς τους.

Παράλληλα διατηρεί και δημιουργεί επαφές με τη διεθνή εικαστική σκηνή, εστιάζοντας στις επικρατέστερες τάσεις της art market.

Έχοντας ως όραμα την ανάπτυξη, όχι μόνο του ΕΚSianti, αλλά και της Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, το 2017 πήρε την πρωτοβουλία για την πρώτη έκδοση βιβλίου πάνω στην ιστορία του Graffiti και της Street Art στον ελλαδικό χώρο διοργανώνοντας παράλληλα και έκθεση έργων από τους σημαντικότερους Ελληνες εκπροσώπους της ‘τέχνης του δρόμου’.

Παρατηρώντας την ολοένα και πιο αυξανόμενη συμβολή του διαδυκτίου στην Αγορά Τέχνης, ενέταξε νέες υπηρεσίες στον ανανεωμένο ιστότοπο του ΕΚ Sianti, www.ikastikos-kiklos.com, όπως τα Eκπαιδευτικά Προγράμματα για τα παιδιά, τις Ειδικές Εκθέσεις, το Ενημερωτικό Blog, την νέα Art Club κάρτα κ.α.

Ψάχνει διαρκώς τρόπους να εξυπηρετεί τόσο τον φιλότεχνό όσο και τον επενδυτή και να τους παρέχει ο, τι αναζητούν.
Πιστεύει ακράδαντα στους συνεργάτες της και είναι υπέρμαχος της ομαδικής δουλειάς.

Σε αυτόν τον συναρπαστικό κόσμο των εικαστικών τεχνών αισθάνομαι ταυτόχρονα μαθήτρια και δασκάλα, συλλέκτρια και art dealer, επισκέπτρια και διευθύνουσα. Και αυτό είναι μοναδικό’’

Θοδωρής Σιαντής

Σύμβουλος Αγοράς Μεταξοτυπιών, Εικαστικός Κύκλος Sianti

Εχοντας αναλάβει τον αθέατο ρόλο της γκαλερί, ο Θοδωρής Σιαντής, στέκεται πίσω από το έργο διευθύνοντας την οργάνωση και παραγωγή των Μεταξοτυπιών: μιας ξεχωριστής κατηγορίας στην Ελληνική Τέχνη που γεννήθηκε και αναδείχθηκε μέσα από τον Εικαστικό Κύκλο Sianti. Οπως ο ίδιος άλλωστε πιστεύει, η Μεταξοτυπία είναι ο προθάλαμος για την έναρξη μιας συλλογής.

Ως έμπειρος τεχνίτης και σχολαστικός δεξιοτέχνης, μεταφέρει με απόλυτη ακρίβεια στο χαρτί, ένα ζωγραφικό έργο τέχνης, χωρίς να αλλοιωθεί η αξία της πινελιάς, οι κινήσεις του χεριού του καλλιτέχνη και η ατμόσφαιρα που αποπνέει η ζωγραφική του. Η θέση του απαιτεί τεράστια ευθύνη καθώς δεν πρέπει να χαθεί ούτε ίχνος από το έργο. Αλλιώς, όπως ο ίδιος  λέει, «η τέχνη θα χαθεί».

Από μικρή ηλικία μυήθηκε στον κλάδο της Αγοράς Τέχνης μέσα από τις επισκέψεις που έκανε συνοδεύοντας τον πατέρα του, Φάνη, στα ατελιέ των καλλιτεχνών. Τα μάτια του εκπαιδεύτηκαν στην λεπτομέρεια και στο να «αποθηκεύει» τη μανιέρα.

Είναι υπεύθυνος για τα ραντεβού με τους εικαστικούς προκειμένου να υπογραφούν οι τυπωμένες Μεταξοτυπίες, για τις παραδόσεις των έργων, καθώς και για την ψηφιακή εικόνα της γκαλερί και το e-shop που εγκαινίασε η εταιρεία to 2018.

Οταν όλα είναι έτοιμα, ο εικαστικός υπογράφει και αριθμεί την Μεταξοτυπία. Και τότε ξέρω ότι έχει γεννηθεί ένα νέο έργο τέχνης, για να φτάσει σε όλους εσάς εκεί έξω

Φάνης Σιαντής

Εμπνευστής και ιδρυτής, Ειαστικός Κύκλος Sianti

Εμπορος έργων τέχνης και ιδιοκτήτης γκαλερί από το 1980, ο Φάνης Σιαντής ίδρυσε τον Εικαστικό Κύκλο με τον αγαπημένο του φίλο και συνέταιρο Ντίνο Λυμπερόπουλο. Υπήρξε πρωτοπόρος στο εμπόριο Τέχνης, δημιουργώντας την Αγορά της Μεταξοτυπίας αλλά και μια σειρά επιτυχημένων εκθέσεων, καταφέρνοντας να παραδώσει τη Σύγχρονη Ζωγραφική στα περισσότερα σπίτια και γραφεία των Αθηναίων.

Το 1996 ο Φάνης Σιαντής μετακομίζει τον Εικαστικό Κύκλο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Στον θρυλικό εκθεσιακό χώρο των 1.700τ.μ., που, το ΕΙΑ έχει ανακηρύξει ως ένα από τα τριάντα κτίρια στην Αθήνα με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Τότε, στήνει μια από τις πιο ιστορικές ομαδικές εκθέσεις που σήμαναν και το πέρασμα από την παλαιά, στη νέα γενιά εικαστικών όπως οι Μυταρας, Φασιανός, Σόρογκας, Τσοκλης, Κοκκινιδης, Τετσης, κ.α.

Σήμερα, παραμένει ενεργός στο εμπόριο τέχνης, και διατηρεί συμβουλευτικό χαρακτήρα, πλάι στη νέα διοίκηση του ΕKSianti, που έχουν αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τα παιδιά του, Βασιλική και Θοδωρής.

Είναι συνοδοιπόρος στους στόχους της γκαλερί και συμβάλλει στην επιλογή έργων των σύγχρονων υποσχόμενων εικαστικών, χωρίς ωστόσο, να σταματά να προβάλλει τη δουλειά των παλαιών, με τους οποίους άλλωστε, χτίστηκε ο ΕΚSianti.

“Η Τέχνη είναι η ζωή μου. Και το… κουσούρι της δεν ξεκολλάει. Εκανα την αγάπη μου επάγγελμα και ζω με τους φίλους μου. Δηλαδή τους ζωγράφους και τους παλιούς μου πελάτες”

Updating ..
Το καλάθι σας είναι άδειο.