Τοπίο Ζωγραφικό Έργο του Δημήτρη Κούκου στον Εικαστικό Κύκλο Sianti

800.00

Κωδικός:
Ζ36-23

Τίτλος:
Τοπίο

Διαστάσεις:
40 × 40 cm

Υλικό

Ακρυλικό σε καμβά

Τιμή:
800.00
Περιγραφή:

Πρώτη παρουσίαση στην έκθεση “Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2018”

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 130€
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ 2107245432
ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ
ΑΣΦAΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
 

Μαθητής του Γ. Μόραλη και του Ν. Νικολάου στην ΑΣΚΤ, ο Δημήτρης Κούκος έπλασε, ήδη από τα σπουδαστικά του χρόνια, μια ολότελα προσωπική εικαστική γραφή στην οποία έμεινε δημιουργικά πιστός μέχρι τώρα.

Πράγματι, ανανεώνοντας επαγωγικά εκ των ένδον τις εικαστικές του λύσεις, ο Κούκος, δίχως ποτέ να απειθεί στις θεμελιακές αρχές του, έχει πλάσει ένα μνημειακό έργο στο μεταίχμιο ανάμεσα στην παραστατικότητα και στην αφαίρεση, με κινητήρια δύναμη το φως.

Δημήτρης Κούκος “ο σύγχρονος ζωγράφος του φωτός”, από τη Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν

Εκείνου του καλλιτέχνη, θα λέγαμε ανεπιφύλαχτα που είναι σχεδόν ο μόνος από τη γενιά του που αισθάνθηκε, άδραξε και ανέπλασε το παροιμιώδες σε διαφάνεια, σε αποχρώσεις, σε εναλλαγές ελληνικό φως με περισσή ενάργεια, πάθος και παλμό. Ολάκαιρο το Αιγαίο, η πεμπτουσία της Μεσογείου, ο ελληνικός ουρανός, η θαλάσσια αύρα, η όντως μεταφυσική ατμόσφαιρα της χώρας μας έχουν εισχωρήσει ή καλύτερα κατοικούν το έργο του ακτινοβολώντας μιαν ακραιφνή ελληνικότητα με την πιο εκσυγχρονισμένη έννοια του όρου. Και αυτό, επειδή ο Κούκος σαν γνήσιος, ταλαντούχος, δημιουργός εκφράζει στα πλαίσια του καιρού του τα θεμελιακά ερεθίσματα που του παρέχει το περιβάλλον της πατρίδας του. ΝΤΟΡΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΟΓΚΑΝ Δρ. Ιστορικός της Τέχνης - Τεχνοκριτικός Τα αφαιρετικά και συνειρμικά τοπία του Δημήτρη Κούκου