Σφαίρα Αποτύπωμα από τη Γλύπτρια Χριστίνα Σαραντοπούλου

Κωδικός:
Γ10-02

Τίτλος:
Σφαίρα αποτύπωμα

Διαστάσεις:
50 cm

Υλικό

Ανοξείδωτος χάλυβας, Ηλεκτροστατική βαφή

Περιγραφή:

Από ανοξείδωτο χάλυβα, περιστρέφεται και φέρει την υπογραφή της Χριστίνας Σαραντοπούλου

Ενδιαφέρομαι
 

Εικαστικά κείμενα ως αποτυπώματα/αγγίγματα ενδοσκόπησης σε ατομικές και πληθυντικές ταυτότητες, αλλά και ως απόπειρες εξερεύνησης των φαινομένων της κοσμικής λειτουργίας, ακόμη, ως ανιχνεύσεις στον άρρητο πυρήνα αυτού του Κόσμου (κόσμου).

Αφηγηματικές και ταυτόχρονα αφαιρετικές και αναγωγημένες αισθητικές προτάσεις που χαρτογραφούν τοπία σαν κινητικούς παλλόμενους οργανισμούς, άμορφους, ανεικονικούς, μεταβαλλόμενους, οικοδομώντας μια νέα ηθική για την ανθρώπινη προσπάθεια και τον βηματισμό της.

Θάλεια Στεφανίδου
Ιστορικός/Κριτικός Τέχνης – Curator

«... Τότε το ίχνος – ο τύπος, το αποτύπωμα, η μονάδα – αφήνει το χνάρι του και καλεί σε σωματική επαφή, σε χίασμα σωμάτων, την ίδια όμως στιγμή γίνεται και σήμα ενός «μη μου άπτου». Μια διπλή δέσμευση πάλι της τέχνης: οταν με αγγίζεις δεν με αγγίζεις, οταν ιχνογραφείς, αποτυπώνεσαι, σφραγίζεσαι στο σώμα μου, με σβήνεις και διαγράφεσαι μαζί μου, αφήνοντας αλλού την αντίθεσή σου με ανεξίτηλη μελάνη. Διακρίνω στη μονάδα της Χριστίνας Σαραντοπούλου ενα πλέγμα, ενα συρμάτινο ύφασμα, υμένα που λειτουργεί διπλά: κρύπτει και συγχρόνως αποκαλύπτει, ταυτίζει και διαφοροποιεί αλλά πάντοτε λειτουργει ως όριο του απροσδιόριστου, σήμα μιας απαγόρευσης πού δέν αποφαίνεται γιά τίποτα καί που υπαγορεύει: όποιος με σύρμα το ίχνος του θέλει να προφυλάξει ούτε την ταυτότητά του διατηρεί ούτε μπορεί να αλλάξει. » Γιώργος Βέλτσος
safe payments
Updating ..
Το καλάθι σας είναι άδειο.