Νόμισμα Μικρό Γλυπτό από την γλύπτρια Χριστίνα Μόραλη στον Εικαστικό Κύκλο Sianti.

Κωδικός:
Μ16-08

Τίτλος:
Νόμισμα

Διαστάσεις:
Μ/Δ

Υλικό

Αλουμίνιο

Περιγραφή:

Νόμισμα μεγάλο: 50€   Διαστάσεις: 27.5cm
Νόμισμα μικρό : 25€   Διαστάσεις: 10.5cm

Ενδιαφέρομαι
 

Οι γνωστές σε όλους μας Δεκάρες της Χ.Μόραλη έχουν ιστορία από το 1993.Ηταν η περίοδος που ξεκίνησε όλη την σειρά με τα βιομηχανικά προιόντα και είναι απίστευτη η επιτυχία που γνώρισαν εκείνη την εποχή μέχρι και σήμερα.Συνεργάστηκε με πολλές τράπεζες, το κατάστημα Habitat , εταιρείες .Το κατάστημα Habitat εκείνη την εποχή είχε σάν στόχο να συνεργάζεται με designers κάθε χώρας γιά 1 χρόνο με ένα ειδικό έργο τους.Την επέλεξαν και η συνεργασία κράτησε 3 χρόνια.

Εχουν βγεί Δεκάρες , εικοσάρες, πεντάρες, πενηνταράκι και δραχμή.Υπάρχουν 2 μεγέθη το μικρό που χρησιμοποιείται σαν σουβέρ (10εκ) και τα μεγάλα σαν σουπλά (28εκ).Τα σουπλά βγαίνουν μόνο η Δεκάρα και η Δραχμή.Σε ορείχαλκο βγαίνουν όλα τα σουβέρ με ειδική παραγγελία.

Πηγή christina-morali.gr

Η κεραμική και οι εικαστικές τέχνες γενικότερα είναι μοναχικές τέχνες. Με το πέρασμα του χρόνου και θέλοντας να το αλλάξω αυτό και να δώσω έναν άλλο τόνο, ξεκίνησα τη δεκαετία του ’90 να κάνω εκθέσεις τα καλοκαίρια εκτός Αθηνών, σε νησιά η σε χωριά στην ηπειρωτική χώρα. Τις εκθέσεις πάντα τις συνόδευα με ζωντανή μουσική και τις διαφήμιζα με ξυλοπόδαρους και με άλλους τρόπους.Κάτι άλλο που θυμάμαι επίσης με αγάπη είναι η εποχή που ξεκίναγα τη δημιουργία της σειράς «Pop Art», όπως η Δεκάρα, το Πτιμπέρ, Ασπιρίνη κ.ά. Ήταν πολύ δημιουργική εποχή με εκπλήξεις σε έναν νέο χώρο (design).Πηγή mediazone.gr
safe payments
Updating ..
Το καλάθι σας είναι άδειο.