Κωδικός:
Ζ36-16

Τίτλος:
Κύθηρα

Διαστάσεις:
170 x 80 cm

Υλικό

Ακρυλικό σε καμβά

Περιγραφή:

“Το μπλε χρώμα πανταχού κυρίαρχο και συμπληρωματικά το πράσινο, το πορτοκαλί ακόμα και το μωβ μεταδίδουν τη συναισθηματική φόρτιση του δημιουργού. Πρόκειται για ένα κολορίστα ζωγράφο που παρασύρεται από την πνοή της φύσης και την αίσθηση της στιγμής. Πεισματικά αρνείται τις ατέρμονες τονικές διαβαθμίσεις και δουλεύει, κυρίως, με καθαρά χρώματα επιδιώκοντας αμεσότητα και ζωντάνια.”

Τάκης Μαυρωτάς
Διευθυντής Εικαστικού Προγράμματος
Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

 

Ενδιαφέρομαι
 

Κύθηρα

“Εμβαπτισμένα στο φως της αυγής, του απομεσήμερου ή και του δειλινού, τα τοπία του Κούκου δεν παύουν να μας εκπλήσσουν, όσες φορές κι αν τα κοιτάξουμε, καθώς αναγνωρίζουμε πάντοτε κάτι πρωτόγνωρο σε αυτά. Διαπερασμένα από έναν ακατάβλητο ρυθμό, τα έργα του εμπνευσμένου ζωγράφου χαρακτηρίζονται από μιαν έντονη κινητικότητα που συντελεί στο να μεταλλάσσονται οπτικά συνεχώς, ανανεώνοντας το ενδιαφέρον μας για την ανάγνωσή τους. Γι’ αυτό και υποβάλλουν -απεριόριστα – τη φαντασία μας καθώς διεγείρουν, αντί να πολώνουν, το δημιουργικό μας ένστικτο.”

Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν
Δρ. Ιστορικός της Τέχνης-Τεχνοκριτικός

Θα έλεγες ότι κάποια έργα σου είναι προσωπική σου εξομολόγηση ή λύτρωση;Βέβαια. Και με μια ικανοποίηση πάρα πολύ μεγάλη όταν σου βγαίνει κάτι. Λίγες φορές βέβαια βγαίνει αλλά όταν συμβαίνει το νιώθεις. Και είναι πολύ δύσκολο να το εκθέσεις. Θα το αγοράσουν. Πάνε και παίρνουν αυτό ακριβώς. Αν ένα τέτοιο έργο τύχει και δεν πουληθεί το κρύβω. Αυτά της ψυχής είναι πάρα πολύ λίγα. Δηλαδή όταν αισθάνεσαι ότι σου βγήκε κάτι πολύ έντονα. Είναι βέβαια και οι καταστάσεις που συντρέχουν στο αποτέλεσμα. Όταν αισθάνεσαι καλά, όταν είσαι ευτυχισμένος  ή περνάς σε μια άλλη διάσταση νιώθεις κάποια χαρά που την ταυτίζεις με το έργο που κάνεις.Πηγή art22.gr
Κωδικός: Ζ36-16 Κατηγορίες: , Ετικέτες: , ,
safe payments
Updating ..
Το καλάθι σας είναι άδειο.