Κύθηρα Ζωγραφικό Έργο του Δημήτρη Κούκου στον Εικαστικό Κύκλο Sianti

Κωδικός:
Ζ36-15

Τίτλος:
Κύθηρα

Διαστάσεις:
78 x 47 cm

Υλικό

Ακρυλικό σε καμβά

Περιγραφή:

“Το μπλε χρώμα πανταχού κυρίαρχο και συμπληρωματικά το πράσινο, το πορτοκαλί ακόμα και το μωβ μεταδίδουν τη συναισθηματική φόρτιση του δημιουργού. Πρόκειται για ένα κολορίστα ζωγράφο που παρασύρεται από την πνοή της φύσης και την αίσθηση της στιγμής. Πεισματικά αρνείται τις ατέρμονες τονικές διαβαθμίσεις και δουλεύει, κυρίως, με καθαρά χρώματα επιδιώκοντας αμεσότητα και ζωντάνια.”

Τάκης Μαυρωτάς
Διευθυντής Εικαστικού Προγράμματος
Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

 

Ενδιαφέρομαι
 

Κύθηρα

“Εμβαπτισμένα στο φως της αυγής, του απομεσήμερου ή και του δειλινού, τα τοπία του Κούκου δεν παύουν να μας εκπλήσσουν, όσες φορές κι αν τα κοιτάξουμε, καθώς αναγνωρίζουμε πάντοτε κάτι πρωτόγνωρο σε αυτά. Διαπερασμένα από έναν ακατάβλητο ρυθμό, τα έργα του εμπνευσμένου ζωγράφου χαρακτηρίζονται από μιαν έντονη κινητικότητα που συντελεί στο να μεταλλάσσονται οπτικά συνεχώς, ανανεώνοντας το ενδιαφέρον μας για την ανάγνωσή τους. Γι’ αυτό και υποβάλλουν -απεριόριστα – τη φαντασία μας καθώς διεγείρουν, αντί να πολώνουν, το δημιουργικό μας ένστικτο.”

Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν
Δρ. Ιστορικός της Τέχνης-Τεχνοκριτικός

Μόνος σου απέναντι στο τοπίο, μπορεί να είσαι ένας ερημίτης που συνομιλεί μόνο με τη φύση ή η αναμέτρησή σου με το τοπίο βγάζει από την ψυχή σου το ερημίτη;Αλίμονο… Αν δεν βγει αυτό που πραγματικά είσαι δεν αξίζει. Γίνεσαι ερημίτης όταν έχεις δουλέψει πάρα πολύ, όταν έχεις τις κατάλληλες συνθήκες. Πάντα  έφευγα και δούλευα μόνος μου, δούλευα τρεις – τέσσερις ώρες και γύριζα. Πήγαινα εκεί που δεν είχε πολύ κόσμο ή πίσω από αυτούς που κολυμπάγανε και έκανα φιγούρες. Με ενδιέφερε η κίνηση, με ενδιέφερε η δράση. Αλλά ήθελα να ‘μαι και μόνος μου, δεν μπορούσα να έχω άλλους δίπλα μου. Δεν μπορώ να με βλέπουν, δεν μπορώ. Δεν μπορώ να ζω χωρίς να δουλεύω. Έχω τις κακές μου άμα δεν δουλεύω. Δεν είναι ψυχοθεραπεία, είναι μια ανάγκη.Πηγή art22.gr
Κωδικός: Ζ36-15 Κατηγορίες: , Ετικέτες: , ,
safe payments
Updating ..
Το καλάθι σας είναι άδειο.