Κωδικός:
Z45-01

Τίτλος:
Αόρατη πόλη

Διαστάσεις:
100 x 140 cm

Υλικό

Ακρυλικό σε καμβά

Περιγραφή:

Έτος δημιουργίας 2016

Ο Θανάσης Λάλας είναι αφηγητής, ζωγράφος, δημιουργός ενός δικού του κόσμου, που σε κάνει να νιώθεις μια έλξη χαράς και ελευθερίας.

Ενδιαφέρομαι
 

Θανάσης Λάλας

Ο Θανάσης Λάλας, πολύπλευρος άνθρωπος και καλλιτέχνης, έχει αφοσιωθεί στην τέχνη τα τελευταία δεκαεννιά χρόνια. Με ξεχωριστή πορεία στον χώρο της δημοσιογραφίας και της δημιουργίας καινοτόμων εντύπων, επιλέγει τον δρόμο της ζωγραφικής όπου αναπτύσσει μια ιδιότυπη εικαστική γλώσσα, η οποία διαμορφώθηκε μέσα από τη σπουδή των έργων μεγάλων καλλιτεχνών σε μουσεία και ζώντας κοντά σε σημαντικούς ανθρώπους της τέχνης. Ανθρωποκεντρικός, με ποιητικό σουρεαλισμό εικονοποιεί έναν πρωτότυπο, φανταστικό κόσμο.

Ο Λάλας με το εικαστικό του έργο, όπου πολλές φορές ενσωματώνει τον γραπτό λόγο, αφηγείται εσωτερικές καταστάσεις και τις πολλαπλές όψεις της ανθρώπινης ύπαρξης. Με τη γραμμή να κυριαρχεί, δημιουργεί πλακάτες επιφάνειες χρώματος σε μαύρα περιγράμμτα, γκροτέσκες φιγούρες, κυματιστές κινήσεις, χρωματικές εντάσεις, άλλοτε στα ιδιαίτερα γλυπτά του, σε τραπεζομάντηλα εστιατορίου, σε πόρτες, τοίχους και κάθε χρηστικό αντικείμενο. Φαντασία, πάθος, πληθωρικότητα, ειρωνεία και χιούμορ διαπνέουν τις μοναδικές συνθέσεις του. Η γνησιότητα της έκφρασης είναι σημαντική για τη λειτουργία της τέχνης για εκείνον, καθώς: «Τα πράγματα όταν τα κάνεις από ψυχής και με πάθος, μεταμορφώνονται σε πολιτισμό».

Ο Θανάσης Λάλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 19.. και σήμερα ζει μεταξύ Αθήνας, Παρισιού και Μαϊάμι. Σπούδασε Οικονομικά στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά, έχοντας στο ενεργητικό του τρεισήμιση χιλιάδες συνεντεύξεις προσωπικοτήτων και τη δημιουργία τριαντατριών πρωτότυπων επιτυχημένων περιοδικών. Το 2003 του απονεμήθηκε το βραβείο «Αλέκος Λιδωρίκης» από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη δημοσιογραφική του προσφορά. Έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές παρουσιάσεις του έργου του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα του ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Η τέχνη μετασχηματίζει το τίποτα σε κάτι, τον χρόνο σε αιωνιότητα και τον άνθρωπο πάνω στη γη σε πουλί με φτερά στον ουρανό….. Θ.Λ.

Ατομικές

2003 Μουσείο Πιερίδη Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης, Αθηναΐς, Αθήνα. Η εικαστική ματιά του Θανάση Λάλα

2005 Γκαλερί ΟΜΙΚΡΟΝ, Λευκωσία. Η εικαστική ματιά του Θανάση Λάλα

2010 Μουσείο Διαχρονικής Τέχνης Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς, Αθήνα. Οργάνωση «Ο Φιλελεύθερος – Μουσείο Πιερίδη» Ο κόσμος μου

2013 Gallery Opera, Παρίσι

2013 Γκαλερί Artion, Θεσσαλονίκη. Lala’s choices

2013 Nest Gallery, Γενεύη. Thanasis Lalas Un monde enigmatique

2014 Γκαλερί Artion, Θεσσαλονίκη. Γιορτή χρωμάτων

2014 Γκαλερί Σκουφά, Αθήνα. Table Art

2015 Alpha C.K Art Gallery, Λευκωσία. Ένα νησί σε μια θάλασσα χρωμάτων

Ελληνοαμερικανική Ένωση, Αθήνα video art

2015 Συμμετοχή στο Art Basel, Μαϊάμι

2016 Συμμετοχή στο Art Basel, Μαϊάμι

2016 Ι-D Κολωνάκι, «Η ολιστική παρουσίαση του εικαστικού Θανάση Λάλα»

2016 Μουσείο Θεοχαράκη, παρουσίαση Βιβλίου «Το ζόρικο Κύτταρο» και η ολιστική δουλειά του Θανάση Λάλα

2017  Εικαστικός Κύκλος Sianti, Αθήνα, “Heard”

Ομαδικές

Πάτρα

Μουσείο Φρυσίρα, Αθήνα

2014 Γκαλερί Artion, Θεσσαλονίκη. Art-fleur-t

2015 Γκαλερί Artion, Θεσσαλονίκη. Art Bazaar

Δημόσιες και Ιδιωτικές συλλογές

Εθνική Πινακοθήκη

Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ

Συλλογή Δάκη Ιωάννου

Συλλογή Δημήτρη Κοπελούζου

Συλλογή Theo Roussis

Συνεργασία με την David Benrimon Fine Art, New York

Τα καθημερινά λειτουργικά υλικά μιας ταβέρνας ή εστιατορίου που προσφέρονται στις κοινωνικές στιγμές του καλλιτέχνη, μεταμορφώνονται σε λευκούς καμβάδες, όπου ποικίλα υλικά και τεχνικούς καταγράφουν παρορμήσεις και συναισθήματα της στιγμής και που στη συνέχεια εξελίσσονται σε καλοδουλεμένα έργα. Γιατί όπως σημειώνει ο Λάλας για την τεχνοτροπία των έργων του, πρόκειται για μικτή τεχνική που βοηθάει να μη χαθεί η στιγμή της γέννησης ενός σχεδίου, μιας αρχικής ιδέας, που μεταμορφώνεται σε αφήγηση.Ο Λάλας σχεδιάζει, γράφει με έναν πρωταρχικό τρόπο και το χρώμα βοηθά στην τελείωση του έργου. Εχει έναν τρόπο δικό του αυθόρμητο. Η ζωγραφική του έχει έντονα χρώματα και δε σε τρομάζει, παρόλο που πολλές φορές υπάρχει στο έργο του κάτι άγριο. Ζωγραφίζει, γράφει και διηγείται τους ανθρώπους, το πάθος τους, τον ψυχισμό τους. Ο χαλκέντερος και πολυμήχανος Θανάσης Λάλας εξακολουθεί να προκαλεί τις αισθητικές μας αναζητήσεις, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με τη ζωγραφική του, που αποκαλύπτει έναν ορμητικό και αινιγματικό κόσμο.Πηγή: taxydromos.gr
Κωδικός: Z45-01 Κατηγορία: Ετικέτες: , , ,
safe payments
Updating ..
Το καλάθι σας είναι άδειο.